top of page

Ayuryoga

Ze noemen Ayurveda en Yoga ook wel ‘sister sciences’ en als je ze samen voegt krijg je Ayuryoga. Yoga geïnspireerd door Ayurveda; een therapeutische vorm van yoga met een Ayurvedische grondslag

 

Jouw unieke persoonlijke yoga beoefening

Ayuryoga combineert Ayurveda en Yoga in één en biedt een geïntegreerde, geïndividualiseerde en therapeutische benadering van gezondheid, vitaliteit en vreugde. Het is gebaseerd op de gedachte dat we onszelf niet aanpassen aan de yogabeoefening, maar dat de yogabeoefening uniek moet zijn voor wie we zijn en wat we nodig hebben om gezondheid en vitaliteit te ondersteunen. Deze geïndividualiseerde benadering beschouwt ieder van ons als unieke wezens, niet alleen in onze genetische constitutie, maar ook in hoe we tot onbalans en uiteindelijk ziekte komen en ook weer kunnen herstellen!

AyurYoga.jpg

Ayurveda en Yoga

Ayurveda en yoga zijn oude disciplines van het balanceren van lichaam, geest en bewustzijn. Ze zijn nauw met elkaar verbonden, zowel in de filosofie als in hun praktische toepassing. Ze zijn als twee kanten van dezelfde medaille die gelijktijdig en inherent in elkaar zijn. Aan de ene kant leert Ayurveda de kunst om in harmonie met de natuur te leven, door goede voeding, levensstijl en kruidenprotocollen voor te stellen op basis van iemands constitutie (mind-body type). Aan de andere kant brengt yoga hetzelfde evenwicht door middel van houdingen, ademhalingsoefeningen en de diepgaande discipline van goede meditatie. Zowel ayurveda als yoga ondersteunen de vier pijlers van het leven: dharma (heilige plicht), artha (succes), kama (positief verlangen) en moksha (verlichting).

 

Ayuryoga, is gecreëerd door Dr. Vasant Lad van het Ayurvedische Instituut in Albuquerque, New Mexico. Het is gebaseerd op het concept van het mengen van Ayurveda, yoga en Vedische wetenschap om vrede en genezing in ons leven te brengen.

Yoga Consult
Tijdens een Ayuryoga consult gaan we door een aantal houdingen die we aanpassen op jouw behoefte, die bijdragen aan jouw herstel.

Tijdens het yoga consult begeleid ik je door de houdingen en oefeningen, die je na het consult per mail toegestuurd krijgt. Om zelf te integreren in je bestaande yogabeoefening of als op zichzelf staande serie.

 

Yoga ervaring is niet nodig om een Ayuryoga consult te boeken

bottom of page