Misschien ken je dat wel, broccoli die net te ver is gekookt. Een beetje papperig, de smaak niet meer wat het geweest is.
Daarom bij deze een recept, waarbij de broccoli gebakken wordt.
Je kan het een Ayurvedische jasje noemen, want:
~ Broccoli vers en eventueel biologisch geeft meer voeding en minder 'troep'
~ aangepast aan jouw lichaam, en eventueel het seizoen
~ de kruiden helpen om de spijsvertering te ondersteunen
Eet smakelijk!
Benodigdheden: (voor 3-4 pers)
~ 1 flinke stronk broccoli ~ 2 EL ghee ~ 1 TL mosterdzaad ~ 1/3 TL komijnzaad ~ 1/5 TL hing ~ 1 gesneden teentje knoflook
~ 2/3 TL kurkuma ~ 3 TL korianderpoeder ~ 1 TL zeezout ~ 1 EL citroensap
De broccoli wassen en droog schudden. In stukjes van ongeveer 1 cm snijden. De ghee
verhitten en de mosterdzaadjes, komijnzaadjes, hing en knoflook in de sissende olie doen. Als het mosterdzaad begint te dansen, eerst de kurkuma en dan de broccoli erbij doen. Goed roeren.
Als de broccoli licht bakt, de resterende ingrediënten toevoegen en goed mengen. Af en toe roeren en zonder deksel laten garen, tot de broccoli zacht, maar
nog heldergroen is (10 – 15 minuten).
Het recept komt uit 'het Ayurveda kookboek' van Amadea Morningstar
Liefs Janneke
Comments