top of page

Wat is Reiki?

Herken je dit? Je hebt te veel gegeten, je buik doet zeer en je legt je hand op je buik. Of je hebt hoofdpijn en legt je hand op je hoofd. Deze natuurlijke levensenergie die door onze handen stroomt, die pijn verzacht of helemaal wegneemt, dat is Reiki!


Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en die door handoplegging doorgegeven kan worden.Reiki gaat over energie werk. Jouw energie, maar ook het grotere geheel.

Ik merk vaak dat zodra het woord energie genoemd wordt, er veel verschillende ideeën over zijn wat dat precies is. Dit is ook aan jou om in jouw eigen lichaam maar ook in relatie tot de buitenwereld zelf te ervaren. Niemand kan je via de ratio vertellen hoe het voor jou is!

Zonder energetisch bewustzijn, geen contact met het kompas dat jouw lichaam kan zijn.

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied, daar waar het nodig is.


Reiki principes


Reiki is niet alleen het doorgeven van energie door de handen. Reiki is gaat ook om goed leven en jezelf zuiver houden. Daar zijn vanuit de traditie een aantal principes aan verbonden:

~ maak je vandaag geen zorgen

~ roep vandaag geen woede of boosheid op

~ eer je vader en moeder, leermeesters en ouderen

~ leef oprecht

~ toon dankbaarheid voor elk levend wezen


Hoe deze principes tot uiting komen in het leven is voor iedereen verschillend. Voor mij geeft het aan dat Reiki alles omvattend is. En veel meer dan de handposities en behandelingen.


Reiki brengt een groeiproces op gang, een proces wat soms in een sneltrein vaart gaat en soms heel subtiel beetje bij beetje. Wat Reiki kan doen is lastig in woorden uit te leggen en is per persoon ook weer verschillend.

Reiki doet wat op dat moment het beste is voor jou.


Ik nodig je uit om het zelf te komen ervaren!

156 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page